Mai mult decât un loc, mai mult decât o casă. Este despre conexiunea cu ceea suntem și ceea ce este în general. Este despre echilibru, despre felul în care trăim în armonie cu ceea ce ne înconjoară prin toate acțiunile pe care le întreprindem.

S-a ales ca locație primă, pentru început, după câteva luni bune de căutare, o zonă liniștită, curată și cât mai bine conservată din punct de vedere natural posibil, și anume proximitatea localității Frumușani.

Delimitată de două păduri (Filastache și Popești) și un râu (Câlnău) la aproximativ 15-20 de kilometri de prima șosea de centură a capitalei României, considerăm locul ca fiind bine potrivit pentru cei ce doresc o locuință de rezindență într-o zonă cu cât mai multă natură vie și în același timp la o distanță rezonabilă față de București.

Râul Câlnău - Frumușani
Pasărea (Râul Câlnău) - Între iarnă și primăvară
Zbor de barză
Zbor de barză - Spre Pădurea Popești
Apus spre București
Apus peste București - Pădurea Filastache
Turmă căprioare
Turmă de căprioare iarna pe câmp
Stejarul Vieții
Stejarul Vieții - vârsta estimată: 600 de ani

Intenția Vega este de a crea ansambluri rezidențiale unde locuiesc oameni cu intenții similare, de respect, de înțelegere și de contribuție în dezvoltarea unor habitate umane în comuniune cu întreaga natură. 

Câteva dintre ideile de care ținem cont în dezvoltarea pe care ne-am propus-o sunt:

  • Crearea străzilor, drumurilor de acces sub formă de tuneluri de vegetație;
  • Locuri de casă amenajate cu gust, în ideea de intimitate, delimitate prin vegetație – tip poiană, ținând cont și de crearea unor legături discrete cu spațiile de uz comun astfel încât să confere un aspect plăcut precum un tot unitar;
  • Iluminatul stradal, dar și în general în exterior să fie bazat pe senzori de mișcare în procent majoritar, iar acolo unde este necesar să fie constant în timpul nopților, montajele sistemelor de iluminat artificiale să fie efectuate discret și fără să afecteze lumina naturală. Cu alte cuvinte, cerul pe timp de noapte să fie vizibil maxim posibil. Actualmente zona aleasă, pentru primele proiecte Vega Park, este liberă de poluarea cu lumina artificială, iar cerul este atât de curat când este senin astfel încât vizibilitatea aștrilor de pe cer reprezintă mereu un spectacol impresionant ca și cum te-ai afla pe un vârf de munte.
  • Conviețuirea cu animalele și păsările care sunt prezente în interiorul pădurilor și în apropierea lacurilor. Crearea în timp, printr-o dezvoltare armonioasă a zonelor rezidențiale, a unor culoare de acceptare și trecere a animalelor și păsărilor „sălbatice” din întreaga zonă.
  • Crearea zonelor verzi comune și nu numai, mixând plăcutul cu utilul. Specii de plante ornamentale, dar și cu rol fructifer sau protector pentru alte specii vecine cultivate, și alte beneficii care rezultă din simbioză și armonie.

Lista rămâne deschisă în continuare și fiecare nou venit este invitat să contribuie cum știe mai bine…