November 29, 2017

Localizare

  Poate unul dintre locurile cele mai frumoase si bine conservate din punct de vedere natural din apropierea capitalei. Dupa cum se poate vedea pe harta, ne aflam intre doua paduri si o grupare de lacuri. Vorbim despre o suprafata de cateva mii de hectare, unde Vega Park dispune de suprafete considerabile pentru dezvoltare. Intreaga zona, desi se afla la doar 15-20 de kilometri de Soseaua de Centura a Bucurestiului, este de o bogatie de apreciat, aici intalnindu-se o varietate mare de animale si pasari cu specific, sa-i spunem, de delta, precum mistretul, caprioara, vulpea, pisica salbatica, iepurele de camp si cocorul, pelicanul, lebeda, rata salbatica si uliul. Am amintit in treacat cateva dintre cele mai cunoscute, diversitatea putand fi observata la fata locului.

  Lipsa infrastructurii de tip invaziv a fost un factor important pentru alegerea acestei locatii ca punct de plecare. Intentia de a construi si a locui cat mai natural posibil se potriveste perfect acestui areal pentru inceput. Prin aparitia oamenilor dorim sa aducem o valoare zonei, incat sa revenim cu o reintegrare in armonie alaturi de ceea ce este natural, sanatos, de  o maniera asa cum este prezentata incepand de la prima pagina a acestui proiect si care se regaseste in toate paginile si articolele scrise.

  Ca si cale de acces principala putem mentiona ca zona este strabatuta de un drum judetean, mai exact DJ412. De la iesirea din Frumusani, imediat dupa supermarketul Korani, indicat pe harta (cand apropiati suficient butonul “+”acesta se poate observa usor) si pana in dreptul marcajului Vega Park, drumul este construit din piatra. Mai departe, spre satele si comunele Nuci, Vasilati, Galbinasi, Tanganu, Cernica acest drum este asfaltat.