previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider
 

La nici 20 de minute parcurse cu mașina, după ce traversezi Șoseaua de Centură București, folosind ieșirea prin Popești-Leordeni, ajungi la un alt Popești… de Vasilați, Călărași, oarecum imediat după ce treci de comuna Frumușani (10km de la Centură), iar la ieșire faci stânga folosind DJ412 pentru câțiva kilometri.

O zonă desprinsă parcă din povești. Am ales locația din multiple motive. Pe rază de kilometri întregi nu există stâlpi cu cabluri de curent electric, pentru înaltă, medie sau joasă tensiune, nu există stâlpi pentru antene de telefonie mobilă, iar drumurile sunt din pământ, piatră și pe alocuri asfalt. O zonă de câmpie minunată, parcă uitată de timp, păduri și lacuri care adăpostesc o mulțime de animale și păsări, liniște și aer curat, fără trafic intens sau alte surse de poluare. Vizibilitatea la orizont a răsăritului și apusului de soare este posibilă și vrem să rămână așa printr-o dezvoltare rezidențială responsabilă. Noaptea cerul este extrem de vizibil, zona fiind foarte slab afectată vizual cu iluminatul artificial. Practic un miracol, natură lăsată în pace, lângă București.

Terenul este excelent pentru construcții în întreaga zonă și prezintă zero risc de inundații datorită pantei ușoare pe kilometri întregi, astfel încât apele pluviale ajung, fie direct în Râul Dâmbovița, fie în lacurile din vecinătate, toate acestea se vărsându-se ulterior tot în Dâmbovița, cu curgere spre Argeș-Dunăre. Practic toată această câmpie (având vecinătăți satele/comunele Frumușani, Gruiu, Nuci, Popești)  este situată la o altitudine medie de 30-40 de metri față de albia râului, iar bonus, pentru doritori, datorită diferenței de nivel mare, dintre platformă și luncă, în zonă se află unul dintre cele 2 locuri din împrejurimile capitalei unde se predau cursuri de parapantism și se efectuează zboruri la liber.

Intenția Vega Park este de a dezvolta, locații cât mai echilibrate, locuite de oameni care înțeleg rolul și importanța menținerii lucrurilor cât mai natural și organic posibil. Pe lângă locurile de casă oferite spre vânzare, asistăm, consiliem, proiectăm, gestionăm toată documenția necesară obținerii avizelor pentru construcții și executăm toate lucrările necesare în funcție și de cerințele fiecărui client în parte, dar menținându-ne principiile.